Mateja Letnar – THEA

Kdo sem?
Najbolje se odzovem in slišim na ime Mateja. Sem unikatna kot vsako bitje na tem svetu, z izzivi, ki so podobni ljudem po vsem svetu.

 

V čem se potem razlikujem?
Po izbirah. Niso bile le dobre ali slabe. So pa zagotovo vsaka na svoj način izkušnja, ki me je obogatila, da sem kar živim. Mamica hčerkama in sinu, ki so najstniško samostojni. Žena mojemu dragemu. Uradna skrbnica, po nalogu mojih otrok, mačka Knedla in psičke Tačke .
Ljubiteljica narave, gozdov, pohodnica hribov, vrtnarka, ki včasih pozabi, da plevel ni užitna vrtnina, rada pišem in berem. Rada prejemam in delim nasvete. Upoštevam pa, iskreno povedano, odvisno od… izbire.

 

Sem…
… mogoče celo bolj resna kot zabavna.
… mogoče celo bolj na distanci kot direktna.
… mogoče precej bolj diskretna kot nagajiva.
… pa tudi mogoče sproščeno strokovna, če to sploh gre skupaj.

 

Če me vprašaš, Mateja, zakaj pa to počneš?
Zaradi dotika.  Da doživiš izkušnjo, ko se tudi tebe dotakne dotik dobrega.
Skozi fizični dotik ali pa tisti nevidni dotik skozi besede, ki ti daje priložnost za spremembo.
Izbira je vedno tvoja. Ko si rečeš, naredim to.  Zase.

 

#Skrivnost št. 1: Vse je začelo s »sramoto«.
Da ni pravi trenutek, da kaj spremenim in kaj si bodo mislili. Iz varne službe, v kateri sem bila v nenehnem stiku s strankami in rada opravljala svoje delo, me je vsak dan bolj glodal tisti črviček, da to ni vse kar si želim. Formalna izobrazba je bila samo temelj na katerem iz magistrice managementa dodajala izobraževanja in izkušnje poklicne kvalifikacije refleksoterapije stopal in dlani, Bownove terapije, osebnega in poslovnega coacha, Access Bars® tehnik dotika 32 točk na glavi, predvsem pa nežnih dotikov sprostitve telesa.
Preizkušen nasvet zate: Kaj si mislijo o tebi, je samo njihovo mnenje. Ti si vedno »dovolj«.

 

#Skrivnost št. 2. Šla sem po svoje, na svoje.
Verjamem, da  v življenju vsakega pride trenutek, ko te lahko premakne iz »ječe udobja«.
Nisem vedela kam in kako. Vedela sem samo, da na enak način ne gre več. Da so merila lahko drugačna. In sem začela s tistimi majhni koraki, stran od utečenih poti, vsak dan narediti malo in nekaj drugače. Drugače, kot sem bila naučena, “zdresirana”, vajena,.. na svoj način. 
Življenje je učenje. Vsak dan je spremenljivka življenja. Vsak dan imamo priložnost, da »brišemo« avtomatizme, omejitve, blokade naše »ječe« udobja. 

Pa ne gre samo za fizični dotik, dotik besede ampak dotik srca, da začutimo. Dotik je, kot pravi Mali princ, kar je očem nevidno. In ko zaznaš s srcem, si dovoliš, in verjameš, da je »nemogoče« mogoče.
Preizkušen nasvet zate: Vsaka od metod deluje. Preverjeno. Ni pa zagotovila, da tudi zate.

 

Mateja, a imaš ti domišljijo?
Srčno verjamem, da vsak dan nosimo s seboj vse kar potrebujemo za svoje dobro počutje.
Dotakniti se točk na telesu, ki sporočajo, da si vzamemo trenutek pozornosti zase.
Vdihniti in izdihniti.
Dati pozornost mislim, jih ujeti in spustiti.
Odpustiti sebi in biti hvaležen za vsak trenutek. 
Moje poslanstvo je v besedah »naj te spremlja dotik miru«, da pomagam ljudem do boljšega počutja, ki ga nosijo v sebi. Le malo so pozabili nase. Svet je brezmejen, in verjamem, da to moje stranke  začutijo.

 

Vse dobro,
Mateja