Mateja Letnar – THEA

Pogoji poslovanja

S spletno stranjo www.matejaletnar.com upravlja podjetje Thea, salon dobrega počutja, Matejka Letnar s.p..

Podatki podjetja
polno ime: Thea, salon dobrega počutja, Matejka Letnar s.p.
kratko ime: Matejka Letnar s.p.
naslov: Utik 4a, 1217 Vodice
matična številka: 8908745000
davčna številka: 80614922
TRR: SI56 6100 0002 7029 203, Delavska hranilnnica

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 3.7.2021.

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani matejaletnar.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje matejaletnar.com, ter poslovni odnos med Matejka Letnar s.p. z registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

 1. Splošno o matejaletnar.com

Matejaletnar.com je spletna stran, na kateri se izvaja spletna prodaja darilnih bonov, spletnih izobraževanj in lastnih izdelkov.

 1. Ponudba in izvor

Ponudba, ki se nahaja na spletni strani se lahko zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Cene posamezne storitve ali blaga so redne in akcijske cene oz. s popustom. Matejka Letnar s.p. odgovarja za kvaliteto blaga ali izvedbo storitve. Matejka Letnar s.p. tudi odgovarja za morebitne pritožbe ali posledice, ki bi lahko nastale, ko uporabnik koristi blago ali storitev. Za izvedbo storitev ali prodajo blaga in s tem povezanimi morebitnimi pritožbami, je v celoti odgovorna Matejka Letnar s.p..

Fotografije, slike ali posnetki objavljene v okviru ponudb, so last podjetja Matejka Letnar s.p. ali njenih dobaviteljev, poslovnih partnerjev ali pa so le zgolj  simbolične in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve ter lahko prikazujejo simbolično ali dejansko storitev, ponudbo, podjetje ali blago.

Izvor blaga
Vse blago je originalnega izvora, najpogosteje porekla Evropske unije.

 1. Nakup in račun

Matejka Letnar s.p. nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta. Kupec znesek plača podjetju Matejka Letnar s.p., skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi račun.

 1. Načini plačil ponudb

Izdelke lahko plačate na sledeče načine:

 • Plačilo se izvede po predračunu.
 • Plačilo se izvede direktno na transakcijski račun.

Dostava za naročene izdelke:
Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času in je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Dostavlja Pošta Slovenije.

 1. Cena ponudbe

Cene vseh ponudb blaga ali storitev so vnaprej določene in ne vsebujejo DDV.

Cene veljajo do trenutka dobave izdelka. Pridržujemo si pravico do spremembe le-teh. Cene se zaokrožujejo na dve decimalni mesti (1 cent). Pogodba na daljavo med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. S plačilom po predračunu kupec sprejme splošne pogoje.

 1. Postopek registracije in nakupa na matejaletnar.com

Da bi uporabnik lahko nakupoval na spletni strani matejaletnar.com se mu ni potrebno registrirati. Uporabnik poda svoje podatke, elektronski naslov, naslov za dostavo in ostale podatke. Uporabnik se avtomatično včlani v storitev prejemanja elektronskih novic, kar pa lahko naknadno spremeni v svojem profilu.

 • Za nakup storitve ali blaga je potrebna predhodna registracija.
 • Uporabniku se dodeli uporabniško ime, ki je enako kot njegov ime in priimek, geslo si ustvari sam.
 • Uporabnik se odloči za ponujeno ponudbo, izbere način plačila in opravi nakup.
 • Ob zaključku ponudbe (po izteku določenega termina ali po nakupu vseh zalog), se ponudba umakne s spletne strani ali se objavi informacija “ni na zalogi”.
 • S klikom na “V košarico” ali ˝Nadaljujte na zaključek nakupa˝ se prične postopke nakupa in izbere način plačila ter opravi nakup.
 • Uporabnik lahko v zavihku “Moj račun” opravi vpogled v stanje naročil.
 • Uporabniku se na elektronski naslov pošlje tudi informativno obvestilo o izvedenem nakupu.
 • Nakup je opravljen, ko uporabnik izvede plačilo na pravilen način.
 • Roki za plačilo: je zapisano v predračunu.
 • Zloraba nakupa je kazniva.

 

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov mateja.letnar@gmail.com). Obvezno je potrebno dopisati številko naročila. Elektronski naslov s katerega opravljate preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Podrobnosti o pogodbi na daljavo so vedno na voljo na strežniku www.matejaletnar.com, kamor naročnik dostopa z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejme ob prvem naročilu. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

 1. Varovanje osebnih podatkov

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju Matejka Letnar s.p zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Matejka Letnar s.p. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varovalo podatke uporabnikov. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko GSM aparata, e-mail-a, pisno na naslov). V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, datum rojstva, spol, telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino. V kolikor bi šlo za darilni bon se zbira še ime in priimek obdarovanca ter njegov naslov.

Podjetje Matejka Letnar s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani matejaletnar.com in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Matejka Letnar s.p. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca, zaščitenega z enakimi ali podobnimi šifrirnimi mehanizmi, kot jih uporabljajo banke in druge zaupanja vredne institucije.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

 1. Komunikacija z uporabniki

Komunikacija z uporabniki matejaletnar.com poteka preko spletne strani in preko elektronskih sporočil torej preko sredstev komunikacij na daljavo, v izjemnih primerih tudi telefonsko oz. po pošti.

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje elektronskih obvestil in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo matejaletnar.com ter druga oglasna sporočila  ali njenih partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

 1. Osnovne informacije za uporabnike

Na spletni strani matejaletnar.com se nahajajo informacije o podjetju, ki upravlja s spletno stranjo. Te informacije so ime in sedež podjetja, kontakti ter druge potrebne informacije, najmanj pa tiste, ki jih zahteva zakonodaja.

Uporabniki bodo našli tudi informacije blaga ali storitev, pogoje dostave, veljavnosti ponudb in ostale informacije.

Uporabniki, ki imajo kakršna koli vprašanja v zvezi s ponudbo lahko ta vprašanja zastavijo preko spletne strani. Preko e-maila, telefonsko ali preko družabnih omrežij. Način zastavljanja bo obrazložen na sami spletni strani, v družbenem omrežju ali drugače. Matejaletnar.com lahko ta vprašanja skupaj z odgovori tudi objavi. V kolikor bo potekala avtomatična objava si matejaletnar.com pridržuje pravico izbrisa teksta, ki je žaljiv, nezakonit, nemoralen ali kazniv. Vprašanja in ostali teksti izražajo mnenje njihovega avtorja in matejaletnar.com se od odgovornosti ograjuje. Vprašanja v zvezi s ponudbami ali druga vprašanja je možno pošiljati preko e-mail naslova.

 1. Pritožbe in spori

Matejka Letnar s.p. se bo trudila vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštovala zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudila doseči dogovor. Pripombe in pritožbe sprejemamo:

 • pisno na naslov Matejka Letnar s.p., Utik 4a, 1217 Vodice
 • pisno na elektronski naslov: mateja.letnar@gmail.com
 • telefonsko na številko +386 31601 725

Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno stvarno sodišče v Ljubljani.

Reklamacije v zvezi s kvaliteto ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med kupcem in Matejka Letnar s.p..

 1. Odveza odgovornosti

Pridržujemo si pravico do tipografskih napak in napak, ki bi izhajale iz nenamernega nepravilnega delovanja informacijsko-tehničnega sistema spletne strani. Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, vnesenih s strani kupca.

 1. Pravice kupca

Smatra se, da je nakup izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik v katerem se sklepa Pogodba je “SLOVENŠČINA”.
Kupec v celoti krije stroške dostave pri vračilu blaga.

 1. Dostava
 • Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
 • Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenija ali druga dostavna služba.
 • V vrednost naročila so vključeni stroški dostave po ceniku Pošte Slovenije.
 • Ker dostavna služba artikle dostavlja v dopoldanskih urah, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov.
 • Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem.
 • Če kupec blaga ne prejme v nekaj dneh od odpošiljanja, o tem nemudoma obvesti ponudnika.
 • Ponudnik v tem primeru ugotovi vzroke in o tem obvesti kupca.

Poškodbe pri dostavi
Kupec naj pri prevzemu pošiljke pregleda njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke kupec celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) vrne na naslov Matejka Letnar s.p. Utik 4a, 1217 Vodice, ta pa mu bo zagotovila nadomestno pošiljko.

 1. Osebni prevzem izdelkov

Osebni prevzem izdelkov je mogoč po predhodnem dogovoru na naslovu podjetja.