THEA

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani matejaletnar.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Zakon o varstvu pred nepoštenimi poslovnimi praksami in po Uredbi (EU) 2018/302, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), upoštevajo pa tudi mednarodne kodekse e-poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje matejaletnar.com, ter poslovni odnos med Matejka Letnar s.p. (v nadaljevanju: ponudnik) in kupci izdelkov, to je blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

SPREMEMBE

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli lahko spremenimo Splošne pogoje poslovanja. O spremembah boste obveščeni preko naše spletne strani. Spremembe bodo vplivale na uporabo spletne strani matejaletnar.com šele po objavi sprememb. Vaša dolžnost je, da morebitne spremembe preverite. V kolikor se s spremembami ne strinjate vas prosimo, da naše spletne strani ne uporabljate.

OSNOVNE INFORMACIJE O PODJETJU (ki opravlja s spletno stranjo matejaletnar.com)

Polno ime: Thea, salon dobrega počutja, Matejka Letnar s. p. (v nadaljevanju ponudnik)

Kratko ime: Matejka Letnar s. p.
Naslov: Utik 4a, 1217 Vodice
Matična številka: 8908745000
Davčna številka: 80614922
Zavezanka za DDV: NE
Telefon: 031 601 725
Elektronski naslov: matejaletnar@thea.si
TRR:

SI56 6100 0002 7029 203, Delavska hranilnica

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 3.7.2021.

Matejaletnar.com je spletna stran, na kateri se izvaja spletna prodaja darilnih bonov, spletnih izobraževanj in delavnic ter izdelkov za boljše počutje.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Mateja Letnar s. p. se zavezuje, da bodo kupcu vselej dostopne naslednje informacije:

 • identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom (elektronska pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti izdelkov,
 • pogoji, stroški in možni načini dostave izdelkov,
 • jasno in nedvoumno določene cene,
 • možni načini plačila,
 • časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe,
 • postopek pritožbe.

PONUDBA IN CENE

Cene v spletni trgovini so označene v evrih. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ponudnik ni zavezanec za DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave.

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba spletne trgovine spreminja in ažurira hitro in pogosto. Kljub skrbnosti pri zagotavljanju najbolj ažurnih in točnih podatkov ponudb v spletni trgovini ni izključena možnost napačnega podatka o ceni ali dobavljivosti. V teh redkih primerih bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možnost rešitve situacije.
V spletni trgovini so občasno na voljo tudi popusti na določene artikle.

Kuponi za popust: Ob naročilu lahko kupec vnese promocijski kupon, zaradi katerega se zniža vrednost izdelka in s tem tudi skupna vrednost naročila.

POSTOPEK NAKUPA

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki: 

 1. iskanje posameznega izdelka,

 2. izbor izdelka za nakup, 

 3. določitev količine izdelkov za nakup v nakupovalni košarici, 

 4. pregled končne cene izbranega izdelka v izbrani količini, 

 5. potrditev naročila, 

 6. oddaja naročila.

 

Pred potrditvijo nakupa lahko še enkrat pregledate vnesene podatke in jih po potrebi spremenite

Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od ponudnika po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. Razen možnosti preklica uporabnik (kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Uporabniku (kupcu) so v njegovem profilu na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini posameznega naročila.

Naročilo potrjeno

Ob potrditvi naročila ponudnik uporabnika (kupca) po elektronski pošti obvesti o uspešno oddanem naročilu. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med uporabnikom (kupcem) in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna s pisno zahtevo po elektronski pošti matejaletnar@thea.si. Račun se hrani na sedežu podjetja.

Spreminjanje naročila

Kupec lahko svoje naročilo prekliče ali spremeni tako, da na spletni strani odda novo naročilo z novimi podatki, na elektronski naslov matejaletnar@thea.si pa pošlje zahtevek za preklic prejšnjega naročila. Kupec lahko naročilo prekliče ali spremeni tudi po telefonu na 031 601 725.

MOŽNOSTI PLAČILA

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na TRR (predračun): po potrjenem naročilu prejmete predračun, naročilo pa odpremimo v roku 24- 72 ur po tem, ko je priliv viden na našem TRR.
 • Plačilo s plačilnimi karticami preko sistema Stripe (Mastercard, Visa): na spletu ob oddaji naročila

 

Z neposredno bančno transakcijo omogočamo nakup po predračunu. Po opravljenem nakupu, vam sistem pripravi predračun, ki ga boste prejeli na vpisan e-mail naslov. Predračun poravnajte na naš račun odprt pri Delavski hranilnici, številka: SI56 6100 0002 7029 203 Izdelek bo odpremljen v roku 24-72 ur po prejemu plačila. Plačilo mora biti izvedeno najpozneje v 3 dneh od datuma naročila, v nasprotnem primeru se naročilo zaključi kot neuspešno.

Način plačila z bančnimi karticami je zavarovan, vse informacije o transakcijah, ki jih posredujemo med našo spletno stranjo in sistemi podjetja Stripe, so šifrirane. Spletna trgovina ne shranjuje podatkov o vaši kartici in nima dostopa do nobenih informacij, povezanih s podatki o imetniku kartice. Z nakupom s plačilom s kreditno kartico boste račun za opravljene storitve prejeli skupaj z naročenimi izdelkom v paketu ali na vaš e-naslov.

DOSTAVA

Izdelke, naročene v spletni trgovini dostavlja Pošta Slovenije d.o.o. ali druga dostavna služba.

Osebni prevzem izdelkov je mogoč po predhodnem dogovoru na naslovu podjetja.
Stroški dostave so vrednoteni na osnovi cenika Pošte Slovenija d.o.o. Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila. Vse pošiljke so oddane priporočeno zaradi sledljivosti.

Vse izdelke na zalogi odpremimo v najkrajšem možnem času, oziroma 1-3 dni po prejetju plačila na naš bančni račun. V kolikor dostava v navedenem času ne bo možna, vas bomo o tem obvestili.

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

V primerih, ko ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpremi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave izvajalca dostave.

Če je ob prevzemu pošiljke opazno, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec nemudoma sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi ali pa obvestiti ponudnika. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

PRAVICA DO ODSTOPA POGODBE IN VRAČILA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelka ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov matejaletnar@thea.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Izdelek je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik ob vračilu izdelka pošlje tudi račun za izdelek in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Prejeti izdelek mora vrniti nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, zavito v originalni embalaži, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Naslov za vračilo izdelka je: Thea, salon dobrega počutja, Matejka Letnar s. p., Utik 4a, 1217 Vodice, Slovenija

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka 43. člena pri teh pogodbah: o izdelku, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Obrazec za odstop od pogodbe najdete na povezavi: Obrazec za odstop od pogodbe o opravljanju storitev

REKLAMACIJE

Reklamacije bodo upoštevane, v kolikor ponudnik ni spoštoval dogovora pri naročilu (ni dostavil naročenega izdelka ali pa je le tega dostavil poškodovanega). Ponudnik se zavezuje, da bo navedene napake odpravil v najkrajšem možnem času. V primeru, da napaka ni sporna, mora podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora podjetje v roku 8 dni podati potrošniku pisni odgovor.

Potrošnik ob vračilu izdelka, ki mora biti v originalni embalaži, pošlje tudi račun za izdelek in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.
Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

STVARNA NAPAKA

Kot potrošnik imate pravico, da uveljavljate svoje pravice iz naslova stvarne napake ob upoštevanju določil Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, s spremembami, dopolnitvami in popravki).

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Napaka na izdelku je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 

Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajni izdelek enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih izdelka, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na izdelku samem.

Kupec lahko zahteva po lastni izbiri:

 • odpravo napake,
 • vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako,
 • zamenjavo izdelka,
 • vračilo plačanega zneska.

 

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik podjetju v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

V primeru, da napaka ni sporna, mora podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora podjetje v roku 8 dni podati potrošniku pisni odgovor.

Če menite, da ima kupljen izdelek stvarno napako, nas čim prej kontaktirajte na telefonsko številko 031 601 725 ali matejaletnar@thea.si in priložite vaš račun ali številko naročila. V najkrajšem možnem času vam bomo ponudili zamenjavo artikla ali možnost vračila kupnine.

Pravico uveljavljanja stvarne napake natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (podrobneje od 37. člena naprej).

PREPOVEDANE UPORABE

Poleg drugih prepovedi, določenih v pogojih storitve, vam je prepovedano uporabljati spletno mesto ali njegovo vsebino:

(a) za kakršenkoli nezakonit namen;

(b) prositi druge za izvajanje ali sodelovanje pri kakršnihkoli nezakonitih dejanjih;

(c) kršiti katerekoli mednarodne, zvezne, pokrajinske ali državne predpise, pravila, zakone ali lokalne odloke;

(d) kršiti ali kršiti naše pravice intelektualne lastnine ali pravice intelektualne lastnine drugih;

(e) nadlegovati, zlorabljati, žaliti, škodovati, obrekovati, poniževati, omalovaževati, ustrahovati ali diskriminirati na podlagi spola, spolne usmerjenosti, vere, narodnosti, rase, starosti, nacionalnega izvora ali invalidnosti;

(f) predložiti napačne ali zavajajoče informacije;

(g) za nalaganje ali prenos virusov ali katerekoli druge vrste zlonamerne kode, ki bo ali se lahko uporablja na kakršenkoli način, ki bo vplival na funkcionalnost ali delovanje storitve ali kateregakoli sorodnega spletnega mesta, drugih spletnih mest ali interneta;

(h) za zbiranje ali sledenje osebnim podatkom drugih;

(i) za pošiljanje neželene pošte, lažno predstavljanje, pretvarjanje, pretvezo, prebiranje in zbiranje podatkov;

(j) za kakršenkoli nespodoben ali nemoralen namen; ali

(k) posegati v varnostne značilnosti storitve ali katerekoli povezane spletne strani, drugih spletnih mest ali interneta ali jih zaobiti.

Pridržujemo si pravico do ukinitve vaše uporabe storitve ali katerekoli povezane spletne strani zaradi kršitve katerekoli prepovedane uporabe.

Povezave do tretje osebe

Naša spletna stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani ali gradiva, ki pa ni v naši domeni in izven našega nadzora. Vsekakor mi nismo odgovorni do takih spletnih strani ali gradiva, kakor tudi nimamo nad njimi nadzora. Ne prevzamemo odgovornosti, če preko povezave z naše spletne strani dostopate do tretjih povezav in pri tem pride do poškodbe ali izgube vaših podatkov in morebitnih škod, ki bi lahko s tako povezavo nastale.

Komunikacija

Mateja Letnar s. p. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne in prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Mateja Letnar s.p. izrecno spoštovala.

ODGOVORNOST

Ponudnik ni odgovoren za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovine (npr. izpad delovanja medmrežja).

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.

Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Ponudnik deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov v spletni trgovini, a se lahko kljub temu zaradi specifike poslovanja spletne trgovine lastnosti artiklov, dostava ali cena spremenijo v tako kratkem času, da podatkov na spletni strani ni mogoče popraviti. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila oziroma sporazumno rešitev.

Ponudnik se v vsakem trenutku po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ustrezni slikovni material, opise in navodila izdelkov. Kljub temu so fotografije izdelkov v spletni trgovini simbolične, dostopni tekstovni materiali pa informativne narave. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku.

Na morebitne napake nas lahko uporabniki v kateremkoli trenutku opozorijo, za kar jim bomo v spletni trgovini iskreno hvaležni.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova matejaletnar@thea.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga ves čas obveščati o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Splošni pogoji poslovanja so v skladu z zakonodajo, ki velja v Republiki Sloveniji.

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju sporov (ZIsRPS) ponudnik v splošnih pogojih poslovanja obvešča, da trenutno ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu s tem zakonom. 

Platforma za reševanje sporov

Ponudnik na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Pravno obvestilo

Spletna trgovina, vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pogoji poslovanja veljajo od 4.5.2024 do preklica.

Kontaktni podatki

Thea, salon dobrega počutja, Matejka Letnar s. p.

Utik 4a, 1217 Vodice
+ 386 31 601 725
matejaletnar@thea.si