Mateja Letnar – THEA

TERAPIJE & TRETMAJI

REFLEKSOTERAPIJA

Refleksoterapija je naravna, človeku prijazna, zdravilna metoda, ko s pritiskanjem in masiranjem na točno določene točke (refleksne cone) na stopalih ali dlaneh vplivamo na sproščanje in s tem ravnovesje celotnega telesa.

Kaj so njeni naravni učinki?

sproščanje celotnega telesa,

izboljša splošno počutje,

krepi delovanje imunskega sistema,

izboljšanje koncentracije,

lajšanje in blažitev bolečin glavobola,

lajšanje bolečin v sklepih, hrbtenici, rokah in nogah,

lajšanje menstrualnih težav,

lajšanje težav in blažitev motenj prebavnega sistema,

izboljšano delovanje notranjih organov,

izboljšanje krvnega obtoka in limfnega obtoka,

izboljša spanec in umirja.

NAROČI SE

Za naročilo me pokliči na telefonsko številko 031 601 725,
piši na email  matejaletnar@thea.si
ali izpolni obrazec:

POGOSTA VPRAŠANJA

Vsak uspeh tretmaja je v prvi vrsti odvisen od vas. Priporočljivo je, da se ne je 1 do 2 uri pred terapijo. Na predvideni termin običajno pridete 5 minut prej.Zaželeno je, da se pred terapijo na ta način malo sprostite in umirite. Slečete le gornja oblačila (kot npr. bunda, jakna, kapa), odložite prtljago (kot npr. torbico, telefon, ključe, uro,..) in se preobujete v copatke. Seznanimo vas z namenom terapije, zabeležimo in preverimo kontraindikacije, razložimo potek in vam svetujemo, da sporočite o morebitnih neugodnostih, ki bi se pojavile med terapijo, saj je pomembno, da ste med terapijo sproščeni. Pri svojem delu upoštevam etična načela varovanja osebnim podatkov in zasebnosti.

Na terapevtski stol se uležete oblečeni. Sezujemo vam le nogavičke saj potrebujemo le vaša bosa stopala. V primeru, da delamo terapijo na dlaneh, tudi to ni potrebno. Na stolu se namestite popolnoma oblečeni in se prepustite terapiji. Ker se vsak del telesa točno zrcali v določenem »refleksni« točki, kjer se kot nelagodje zaznava neravnovesje.

Pri prvem obisku opravimo A-test s katerim z vidnim pregledom opazujemo okostje, tkivo in kožo stopala stopala oziroma dlani. Terapijo pričnemo z dotikom, kot spoznavnimi potegi sproščanja, pomirjanja, ogrevanja in intenzivitete dotika. Nadaljujemo s prijemi in masažnimi tehnikami s katerimi sproščamo organizem kar pozitivno vpliva na prebujanja samozdravilne moči.
Kot kontraindikacije so vse infekcijske in vročinske bolezni, akutna in limfna vnetja, bolezni, ki zahtevajo operativni poseg, atrofija stopala, gangrena in glivična obolenja, kožne bolezni in ekcemi, odprte rane, diabetično stopalo, tvegana nosečnost ter težja psihična obolenja.
Vsako telo je zgodba zase, ki se odziva na svoj unikatni način. Življenjski stil posameznika, kot npr. prehrana, rekreacija, spanje, starost, … in iskrenost do sebe, kako se počutimo v svojem telesu. Po naših izkušnjah se običajno priporoča nekaj zaporednih obiskov v enakih časovnih intervalih, predvidoma v začetnih zaporednih enakih intervalih od 5 – 10 dni, odvisno od vrste težave. Vsekakor pa je dobrodošlo zaupanje in vera v moč lastnih zdravilnih moči, ki jih ima vsako telo v sebi.

Reakcije vedno so. In prav je tako, saj sporočajo informacijo o učinkih tretmaja. Delimo jih na reakcije med terapijo in reakcije med terapijami.
Reakcije med terapijo kažejo na to kakšno obremenite lahko oseba prenese. To tudi vpliva na intenzivnost terapije. Kažejo so v subjektivnih reakcijah, ki jih opazimo v obrazni mimiki, zvočnih signalih ali pa tudi zatezanju posameznih mišic. Objektivne reakcije so opazne v potenju, občutku hladu ali pa spremembi barve, …

Najpogosteje pa so:

  • globoka sproščenost in boljši spanec,
  • povečani izcedki iz nosu, grla in bronhijev,
  • stare bolezni, ki niso bile ozdravljene lahko ponovno izbruhnejo
  • izbruh duševnih dogajanj, kot npr. jok olajšanja, smejanje, zaupanje problemov
  • aktivnejše delovanje kože kot npr. Intenzivnejše znojenje, mehurčki, rdečica, mozolji, …
  • povečan izcedek iz nožnice
  • napenja in izpuščanje vetrov
  • ledvice izločajo več urina
  • pogostejše izločanje blata

KORISTEN NASVET
PO TERAPIJI

Dovoli si, da ta trenutek časa, ki si ga namenila zase v salonu še okrepiš.

Po terapiji se priporoča, da se ti ne mudi preveč in te prehitro ne odpelje na tekmo s časom in opravil. Priporočljivo je pitje večkrat, a majhnih količin vode, da lahko telo samo očisti, in izloči kar je sposobno opraviti na naravni način.

MNENJA STRANK

V sredo po terapiji sem se počutila odlično. Sem tudi zelo dobro spala. V četrtek pa sem se z lahkoto lotila problemov in jih tudi uspešno rešila. Mislim, da mi je vaša terapija pomagala, da sem se malo umirila. Počutje odlično! Očitno je tudi pogovor naredil svoje. Bodite lepo.
Neža
55 let
Živjo Mateja! Pa evo me, js sm ful. Sm ful fajne volje, tudi v službi smo se imeli luštno. Spala sm pa zelo dobr, k dojenček. Skratka, luštn dan tak pozitiven.
Vesna
29 let
Jutro, hvala lepa Mateja! Zbudila sem se končno naspana, po dolgem času, tako da super!
Jana
32 let

NAROČI SE

Za naročilo me pokliči na telefonsko številko 031 601 725,
piši na email  matejaletnar@thea.si
ali izpolni obrazec: