THEA

Kaj je tvoja prva misel? Zapri oči in pomisli. Kaj te je ta trenutek prešinilo? Mogoče razmišljaš, da se boš spomnila, da bo “ta prava misel”? Morda ti švigajo vse obveznosti, ki te čakajo danes. Morda pomisliš, da še nisi pila kave ali poklicala to ali ono osebo. Vse te misli so v redu. So del življenja, ki ga živiš.

Veš, o kateri prvi misli govorim? O tisti, ko zjutraj vstaneš iz postelje. Ali je ta prva misel med tednom, ko greš v službo, drugačna kot ob koncu tedna? Je prijetna ob koncu tedna in težka med tednom? Je morda prva misel vedno povezana s spanjem, z željo po podaljšanju tistih dragocenih trenutkov počitka?

Nekaj si zapomni. Na prvo misel nimaš vpliva. Zamisli si, da ta prva misel ni prežeta z zaskrbljenostjo, ampak s hvaležnostjo. Ja, spet ta hvaležnost. Morda ne veš točno, zakaj, a čutiš, da je v tebi še vedno nekaj posebnega. Nekaj, kar te navdaja z veseljem.

Si že kdaj pomislila, da tvoje jutranje misli oblikujejo tvoj dan? Da lahko s spremembo prve misli spremeniš celoten potek dneva? Namesto da se osredotočiš na vprašanja kot so: »Če se bo zgodilo to in to, bom lahko…?« ali »Kaj pa če mi ne bo uspelo…?,« si zastavi vprašanje, ki ti prinese nasmeh na obraz. Preprosto obrni drugo misel na svetlo stran dneva.

Zmoreš, saj to veš, kajne? Samo prijazno te opominjam še enkrat. Vsako jutro, ko odpreš oči, si že premagala eno najtežjih bitk. Prišel je dan. Ni na rezervo. Ni na posojo. Preprosto prišel je. Pripravljen na tvoje korake.

Spomni se, kaj sem te vprašala na začetku: »Kaj je ta trenutek tvoja prva misel?«. Od tega trenutka dalje naj te vodi tvoja druga misel. Naj bo to misel, po tvoji meri, ki te navdaja s pogumom in veseljem. Misel, ki ti daje moč, da se soočiš z vsem, kar ti dan prinaša. Je vredno poskusiti in si reči, v drugo je bolje?

 

Objem in lepo bodi,
Mateja